MIKÄ ON LAMERFEST?

Tänä vuonna jo 21. kerran järjestettävä Lamerfest-mediatapahtuma kestää tuttuun tapaan kahden yön ylitse. Näihin 38 tuntiin mahtuu paljon toimintaa. Kuten perinteisiin kuuluu, painotamme tapahtuman visuaaliseen ilmeeseen ja yhtenäiseen äänentoistojärjestelmään sekä tarjoamme niin tietokoneen paikan päälle tuoville että ilman tietokonetta saapuville HangAround -asiakkaille paljon tekemistä ja näkemistä.

Tervetuloa Lamerfest Infernon pariin! Konepaikalliset pääsevät jälleen osallistumaan perinteisiin lähiverkko-kilpailuihin eikä HangAround -kävijöitäkään jätetä kylmiksi, siitä pitävää huolen super suosittu Game Room. Game Roomissa pääsee pelaamaan perinteisiä lauta- ja korttipelejä. Tulkaa ja selvittäkää kuka on vuoden 2019 Twister-, monopoly- tai aliaskuningas. Lamerfestissä yhdistyy perinteinen LAN-tapahtuma uskomattomaan audiovisuaaliseen kokemukseen, konsolipelaamiseen ja muihin aktiviteetteihin. Tuloksena on ennennäkemätön tapahtuma, jossa jokainen kävijä tulee varmasti viihtymään.

HangAround lipulla voit tulla paikalle kannettavan tietokoneen, tabletin tai muun mobiililaitteen kanssa tai ilman. HangAround-kävijät eivät saa omaa henkilökohtaista istumapaikkaa tai pistorasiaa, mutta tapahtumapaikalla on lukuisia muita istumapaikkoja, joissa aikaa saa viettää vapaasti. Kannettavia tietokoneita ja mobiililaitteita silmälläpitäen järjestämme myös pienen alueen, josta löytyvät pistorasiat laitteiden lataamista varten. Vaikka et omistaisi omaa kannettavaa tietokonetta, ei hätää – olemme varautuneet muutamilla ilmaisilla yleisötietokoneilla, joilla voit pistäytyä internetissä.

Tapahtumassa on lukuisia eri alueita, joilla takaamme jokaiselle kävijälle miellyttävän elämyksen. Main Area on tapahtuman keskipiste, jossa sijaitsevat konsolit, yleisötietokoneet, osa konepaikoista sekä monipuolinen kahvila. Game Zone tarjoaa hiljaisuudesta nauttiville konepaikallisille Main Areaa rauhallisemman alueen. Jos meininki yllättää ja mieli kaipaa hetken hengähdystauon, Chillout Lounge tarjoaa ilmaisen kahvin ja rauhallisen paikan hengailuun. Väsyneimpiä asiakkaita varten tapahtumassa on kaksi nukkumiseen pyhitettyä aluetta, jotka on ensisijaisesti tarkoitettu konepaikan ostaneille.

HISTORIA

Ensimmäinen Lamerfest syntyi suhteellisen pienen Vaskivuoressa opiskelevan porukan järjestämänä. Vuoden 1999 marraskuussa lukion aulassa yöpyi 40 ”nörttiä” koneineen, kuten Helsingin Sanomatkin tapahtuman uutisoi. Tällöin tapahtuman pääjärjestäjinä olivat Santtu Kallionpää ja Tuomas Sauliala. Tämä ensimmäinen Lamerfest kesti vain yhden yön – tunnelmaa paikalla on kuvattu ”hilpeäksi ja kodikkaaksi”.

Vuoden 1999 tapahtuma tuntui onnistuneen hyvin suhteessa siihen, että etukäteen järjestäjät eivät oikeastaan tienneet, mitä he edes olivat tekemässä. Lamerfestistä päätettiin tehdä perinne ja vuonna 2000 mukana olikin jo yli 60 lukiolaista. Pääjärjestäjänä toimi Jan Wikholm ja budjettia oli saatu kasvatettua sen verran suureksi, että Lamerfestille nykyään perinteinen valo-, video- ja äänilaitteisto kasvatti kokoaan huomattavasti. Lamerfestista oli syntynyt varsin persoonallinen tapahtuma muiden normaalien verkkopelitapahtumien joukkoon.

Kävijäoppaasta löydät kaiken hyödyllisen tiedon tapahtumaan valmistautumisesta. Suosittelemme, että kaikki Lamerfestiin saapuvat lukisivat sen huolellisesti läpi ennen tapahtumaa! Alla on kaikkein yleisimmät ohjeet tapahtumaan liittyen, Lamerfest ABC:stä löydät lisää vastauksia yleisimpiin kysymyksi...

Mikäli ostat tai saat Lamerfestin konepaikan tai pääsylipun ja päätät tulla tapahtumapaikalle, hyväksyt alla olevat säännöt automaattisesti ja sitoudut noudattamaan niitä.

Muista, että kaikki Suomen lait kuten tekijänoikeuslait pätevät myös Lamerfestissä. Käytä tervettä järkeäsi ja seuraa alla ole...

Jos verkkopelitapahtumat eivät ole tuttuja, eikä lapsennekaan ole ennen sellaisessa käynyt, niin kannattaa ehdottomasti lukea tämä ohje, Ensikertalaisen opas sekä Säännöt ja turvallisuus -sivu yhdessä nuoren kanssa. Näin saadaan kaikille turvallinen ja hauska tapahtuma!

LAMERFEST

Lamerfest on me...